Differentiëren met Roald Dahl en Michael Ende: Genietend lezen


Deze bundels rond genietend lezen bieden twee trajecten aan: een verdiepend en een remediërend traject.

Beide trajecten lopen gelijk en hanteren gelijkaardige vragen, maar het fragment verschilt in beide bundels in moeilijkheid en lengte. 

  1. Remediëring: Het oneindige verhaal
    De werkbundel rond Het oneindige verhaal van Michael Ende is gemakkelijker en het fragment leest een pak vlotter dan de werkbundel rond Lam ter Slachtbank. De opdracht bestaat uit vragen waarin de leerlingen inhoudelijke vraagjes oplossen, hun mening geven, toneeltjes spelen, alternatieve mogelijkheden schriftelijk noteren en als kers op de taart een eigen wezen ontwerpen dat zomaar uit de magische encyclopedie van Fantasië zou kunnen komen.
  2. Verdieping: Lam ter slachtbank
    De werkbundel rond Lam ter slachtbank van Roald Dahl bestaat net zoals de remediëringsbundel uit inhoudelijke vraagjes die opgelost dienen te worden. Daarnaast dienen leerlingen hun mening te geven, te overleggen over het moordcomplot met hun medeleerlingen, te beschrijven hoe zij zouden ontsnappen aan de politie of hoe ze de moord zouden plegen en met welk wapen ze dat zouden doen. In deze bundel ontwerpen ze geen magisch wezen, maar ontwerpen ze zichzelf als detective en vinden ze vijf ongewone moordwapens uit. Ook beschrijven ze bij een van de moordwapens hoe deze gebruikt kan worden.

De teksten in de bundels zijn weggelaten, maar wel zijn de paginanummers voorzien als je de teksten wil invoegen of wil voorlezen. Dan hoef je enkel het boek te ontlenen. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook