-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Toonhoogtes en weerschijnen: Stappenplan en toets
Stappenplan en toets over kleuren, weerschijnen, toonhoogtes en nodige materialen bij lessen i.v.m. haartooi, onderdeel basiskleuren en de materialen .
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Pedagogisch begeleider -
Haren wassen en watergolf: Checklist
Checklists voor de opdrachten haartooi i.v.m.:
- haren wassen;
- watergolf.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Snitoefening: Praktijkopdracht
Evaluatiedocument van een praktijkoefening snit.
Leerlingen kunnen de snittechnieken realiseren op één oefenhoofd.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Kleurenleer: toets
Toets i.v.m. kleurenleer. De volgende onderdelen worden bevraagd:
- toonhoogte,
- weerschijn,
- hoofdkleuren,
- secundaire kleuren.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Pedagogisch begeleider -
Dweilen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om correct te dweilen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram. Er is ook aandacht voor ergonomische houdingen tijdens de …
Downloadbaar lesmateriaal (17)Leerkracht -
Koelkast reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de koelkast te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Oven reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de oven te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
HACCP: Voorbeeldsituaties keuken
Aan de hand van voorbeeldsituaties bekijken de leerlingen of er gevaar is op vlak van voedselveiligheid. Concrete situaties worden kritisch bekeken en de leerlingen leren hoe HACCP toegepast kan worden.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Leerkracht