Nieuwsbrief van

Digitale borden

Omdat we je nog beter willen helpen in het gebruik van je digitale bord en omdat we het werken met digitaal lesmateriaal stimuleren, vind je op jouw projectsite Digibordlessen.be  een ruime verzameling aan kant-en-klare bordlessen en toepassingen, zoals bijvoorbeeld:

Met gratis viewers is het mogelijk deze lessen op alle soorten borden te gebruiken. Ook met enkel een computer en een beamer kun je aan de slag.

Geloof jij ook in de kracht van delen? Dat kennis iets is dat groeit, als je het deelt? Voeg dan ook jouw bordlessen en toepassingen voor het digitale bord toe op KlasCement.
Meer info? Een suggestie? Contacteer Peter

KO LO SO BUSO VWO Deel

OPROEP: Goede lesgevers ICT-opleidingen - Thema Mediawijsheid

Kan je collega-leerkrachten bewust laten omgaan met media? Sta je kritisch stil bij bepaalde reportages? Controleer je je bronnen als je een artikel citeert? Beoordeel je de zoekresultaten die Google je geeft? Kortom, ga je wijs om met media en kan je die expertise ook delen met collega's in een workshop van 2,5 uur? Dan zoeken we jou!

De 21ste ICT-praktijkdag op dinsdag 29 mei 2012 in Hogeschool Gent staat in het thema 'Mediawijsheid'. Bezorg ons jouw voorstel!

Help mee met het mediawijzer maken van onderwijzend Vlaanderen ... en zo ook van onze leerlingen.

Wens je een andere ICT-toepassing uit te leggen aan onze cursisten? Geen probleem! Elk goed voorstel is welkom.

Als we je workshop selecteren en uit de evaluaties blijkt achteraf dat je sessie heel positief was, dan nemen we je ook op in onze opleidingendatabank. Zie puntje 3.

KO LO SO BUSO VWO Deel

NIEUW!! Opleidingendatabank met ICT-opleidingen en -opleiders

Scholen contacteren ons met de vraag naar goede ICT-opleiders. Dankzij onze ervaring met de ICT-praktijkdag hebben we daar heel goed zicht op. Dus dachten we ... laten we beide werelden wat dichter bij elkaar brengen. Een schot in de roos!

Meer dan 40 opleidingen vind je al in onze splinternieuwe ICT-opleidingendatabank gegeven door bijna 20 ICT-opleiders die de kwaliteitscontrole van de ICT-praktijkdag hebben doorstaan.

Binnenkort bereikbaar via http://www.opleidingendatabank.be. Voorlopig via http://www.ictdag.be/21/databank.

Bekijk het aanbod en vraag eens een opleiding aan. Dit wordt ongetwijfeld jouw bron van inspiratie voor een workshop in je school op een pedagogische studiedag of personeelsvorming. Vraag een vorming of meer info aan via de website en wij schieten voor jou in actie!

Zo hopen we dat op termijn steeds meer leerkrachten steeds beter vertrouwd raken met de computer, ICT-middelen, het internet, web2.0 ... Want hoe meer leerkrachten ICT als middel gebruiken om de leerdoelen te bereiken, hoe meer leerkrachten zullen werken met zelfgemaakt digitaal lesmateriaal.

En zo is de cirkel rond ...

KO LO SO BUSO VWO Deel

Creatieve workshops in je klas - Een ICT-jaarplan met pICTos

We vonden ook dat we niet enkel virtueel actief moeten zijn. Het is belangrijk om het contact te onderhouden met onze gebruikers, met jou dus! Daarom organiseren we opleidingen in jouw school.

We komen dan ook graag naar jou toe! Met:

  • De ICT-beleidstool pICTos: Doorloop de procedure online in 3 uur met het hele team onder onze begeleiding. Je houdt er meteen een ICT-jaarplan aan over. Een opleiding volgen? Zie Didacto. Het platform is gratis, de begeleiding is heel goedkoop voor een inleidend gesprek + opleiding + max. 5u nazorg.
  • Wijze Mediaklassen. Voor minder dan 300 euro toveren we je klaslokaal om in een radiostudio of filmset. Je leerlingen worden beginnende 'gamedesigners' of ontwerpers van stripverhalen. We brengen 20 laptops of 10 iPads mee met alle software erbij. Eventueel komen we ook met video- en fotomateriaal. Als leerkracht leer je meteen ook heel wat bij over de integratie van ICT in de klas, het werken aan de ICT-eindtermen en het thema mediawijsheid. Boek ons via de website voor een halve of een hele dag en je bezorgt de leerlingen een unieke ervaring! De lesgever haalt steevast de TOP10 van best geëvalueerde sessies op de ICT-praktijkdag.

Op de blog van Wijze Mediaklassen lees je regelmatig ook interessante artikels en tips, zoals dit filmpje over reclamewijsheid.

KO LO SO BUSO VWO Deel

Publieksprijs E-Award 2012: Stem voor Digikriebels of Byte Me!

Ons digitalekloofproject IT-huis werkte vorig schooljaar in het kader van traject iBuurt twee projecten uit samen met belangrijke partners:

We zijn dan ook enorm trots te kunnen aankondigen dat beide projecten genomineerd zijn voor de E-Award 2012 in het kader van de Digitale Week.

Er is een publieksprijs! En we hebben publiek: jij! Stem je voor Digikriebels of Byte Me, dan danken we je in naam van alle partners.

Meer info ...

Stemformulier ...

KO LO SO BUSO VWO Deel