Nieuwsbrief van

Website over ICT-eindtermen op KlasCement: je kan daar (veel) meer dan je denkt!

Op de projectsite icteindtermen.be:

  • vind je niet alleen aangepast lesmateriaal om te werken aan de ICT-eindtermen.
  • Je kan er ook bijhouden aan welke ICT-eindtermen je werkt in de klas met je leerlingen.
  • Ieder KC-lid beschikt er over een persoonlijke (gratis) onlinetoepassing waardoor je een heus ICT-jaarplan kan genereren voor een bepaalde school, schooljaar en klasgroep.

Via het lijstje hieronder (ook terug te vinden op de projectsite) kan je al deze extra mogelijkheden zelfstandig leren (ET 4 ;-) in een reeks korte instructiefilmpjes:

KlasCement heeft hierbij aansluitend een kant en klare nascholing op maat van je schoolteam.
info via mail naar Bart De Freyne.

KO LO SO BUSO VWO Deel

Onderwijzend Vlaanderen op Twitter

Heb je een Twitteraccount en ben je actief op Twitter? Stuur dan een tweet naar @dj4am als je nog niet in zijn lijst bent opgenomen.

@dj4am, alias Hans De Four, coördinator van deze portaalsite KlasCement, houdt er een lijst bij van onderwijzend Vlaanderen. We zijn al met meer dan 170!

Waarover tweet de leerkracht, directeur, pedagogische begeleider, (hoge)school, onderwijskoepel, ... in Vlaanderen? Bekijk het hier ...

KO LO SO BUSO VWO Deel

Kom jij ook naar het Edushock Leerfestival?

Geïnspireerd door het boek Edushock organiseert het lerend netwerk van onderwijzigers op woensdagnamiddag 5 december het 1e Leerfestival in Vlaanderen. Hierbij kan het leren van de toekomst aan den lijve gevoeld en geproefd worden via praktische ‘workshocks’, plenaire lezingen door onderwijsvernieuwers uit het werkveld, co-creatie sessies en netwerkmogelijkheden.

Een unieke gelegenheid voor leerkrachten, directies, schoolbeleid, ouderraad, koepels, ouders, studenten en pedagogische begeleiders om het leren van de toekomst vandaag reeds te zien.

Kom mee leren, creëren, dromen en durven. Meer informatie over programma en inschrijvingsmogelijkheden vind je op de website van het Edushock Leerfestival.

KO LO SO BUSO VWO Deel

Onderwijzend Vlaanderen op Twitter

@dj4am, alias Hans De Four, coördinator van deze portaalsite KlasCement, houdt op Twitter een lijst bij van onderwijzend Vlaanderen.
We zijn intussen met meer dan 170!

Waarover tweet de leerkracht, directeur, pedagogische begeleider, (hoge)school, onderwijskoepel, ... in Vlaanderen?
Bekijk het hier ...

KO LO SO BUSO VWO Deel