Nieuwsbrief van

Wedstrijd: Dag van de Leerkracht

Blauw cadeau met strik

Opgelet! Want vanaf morgen start onze winactie voor Dag van de Leraar. Wie tussen 1 en 5 oktober lesmateriaal toevoegt aan KlasCement, maakt kans op een tof verrassingspakket. 🎁 Weet jij al wat je gaat delen?

Ik doe zéker mee!

Beeld: Bridget Mac Donald op Unsplash

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Coderen voor kleuters

legoblokjesPixelcoding, werken met de Bee-Bot, Scratch Junior ... met deze leermiddelen zetten jouw kleuters hun eerste stapjes in de wereld van het programmeren.

Beeld: Pixabay

KO Deel

Leren en groeien met familie

familieBij KlasCement begrijpen we de waarde van familie: het is een bron van liefde, verhalen en tradities. 👩‍👨‍👧‍👦 Daarom hebben we een schat aan leermiddelen rond het thema familie verzameld voor jouw kleuters.

Beeld: Pexels

KO Deel

Ontdek herfstideeën voor in de klas

herfst bladerenOntdek herfstige lesideeën op KlasCement. Denk maar aan herfstbladkleuren onderzoeken of met je leerlingen ontsnappen uit een escaperoom over paddenstoelen en de delen van bladeren en bomen. 🍄🍂🍂

Beeld: Pixabay

LO Deel

Bandje voor de sfeer!

vriendschapsbandjeSterk jouw klassfeer extra aan met een vriendschapsbandje voor iedereen. Dankzij dit handige fotostappenplan zijn jouw leerlingen in no-time verbonden met elkaar. 

Meer leuke insteken voor vriendschapsbandjes.

Beeld: Pixabay

LO Deel

Biodiversiteit in de wereld en in de klas

wesp op bloemDeze website informeert over het belang van biodiversiteit in onze samenleving. Ga samen met je leerlingen op ontdekkingstocht naar de verscheidenheid van het leven op aarde.🦗🐨🌱

Beeld: Pixabay

LO SO Deel

Creëer bewustzijn rond dyslexie

hoofd met puzzelstukkenIn de Week van Dyslexie (1-8 oktober) streven we naar meer begrip voor deze leerstoornis. Op de deelsite Iedereen telt mee vind je waardevolle leermiddelen die leraren, ouders en ondersteuners helpen bij de begeleiding van dyslectische leerlingen.

Beeld: Pixabay

LO SO Deel

De reis van ei naar kip

kip komt uit eiLegkip of maaltijdkip, welke weg is voorbestemd voor een ei? In dit filmpje over een pluimveehouderij leer je er alles over! 🐣

Meer over eieren en kippen.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Zeg nee tegen criminaliteit

twee handenWat gebeurt er als je de dader bent van een jeugddelict? Met deze verwerkingsopdracht ontdekken je leerlingen zelfstandig hoe het rechtssysteem in elkaar zit

Meer weten over rechtbanken.

Beeld: Pexels

SO Deel

Fluitend door het leven

blokfluit met notenHé, fluit je mee? In deze favorietenmap voor het instrument fluit vind je allerhande partituren, repertoirelijsten en andere fijne lesideeën. 🎶🎶

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Schrijven met gemak

persoon die schrijft in schriftOntdek een reeks tools die het schrijfproces een stuk eenvoudiger maken en heel wat inspiratie bieden. Pak je pen of toetsenbord en begin te schrijven!

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Vereenvoudig moeilijke brieven

bureau met werk en gsmIngewikkelde brieven van de gemeente of een werkgever vormen geen obstakel meer dankzij de app Lees Simpel. Dankzij een foto en een vleugje AI-magie krijgen je cursisten een begrijpelijke samenvatting van de brief. 

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Interactieve oefeningen om te onthouden

vraag en antwoord uitgebeeld door een figuurtjeMet de 'om te + infinitief'-oefeningen daag je cursisten uit om hun denkvermogen en taalvaardigheden aan te scherpen op een leuke en interactieve manier. Stel vragen, kies antwoorden, en verrijk de taal van jouw cursisten.

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Kennis zaaien doe je zo

hand die zand met opengebloeid zaad vasthoudtMet een domino, een kwartet, een woordzoeker, een handige moestuinapp of een verzorgingsfiche, wordt leren in de moestuin een avontuur. Steek de handen uit de mouwen en laat de tuin tot leven komen. 🌱🌱

Beeld: Pixabay

BUSO Deel

Hulp bij huishoudhulp

hulplijn naast boodschappenkarWinkelen in speciaalzaken gaat niet altijd zo vanzelfsprekend. Duik in deze bundel en ontdek hoe boodschappen doen een waardevolle vaardigheid kan zijn voor jouw leerlingen.

Meer leermiddelen voor jonge huishoudhulpen.

Beeld: Pixabay

BUSO Deel