Newsletter from

Kom ons team versterken!

Een luidspreker en daarnaast de tekst dat KC een nieuwe collega zoekt

Ja hoor, je ziet het goed! We zoeken een verkenner/verbeteraar om het team van Digisprong/KlasCement te versterken. Als gedetacheerd leerkracht ga je halftijds aan de slag vanaf januari. Ben jij degene die we zoeken? 🙏

Ga naar de vacature

Beeld: KlasCement en Canva

NS PE SE BUSO ArtE AE Share

Help oefen.be groeien

logo van oefen.be

Via oefen.be kunnen leerlingen zelfstandig aan het werk aan de hand van interactieve oefeningen of educatieve video's. Draag bij aan ons groeiend platform door als leerkracht jouw materiaal te delen

Ik voeg mijn i-oefening of video toe

Beeld: https://www.oefen.be

NS PE SE BUSO ArtE AE Share

De koalatest

Taalscreeningsinstrument KOALA, digitale koalaIn het gewoon basisonderwijs wordt elke kleuter van 5 jaar op luistervaardigheid Nederlands gescreend. De screening wordt georganiseerd in de periode van 10 oktober tot en met 30 november. 

Meer over de koalatest

Beeld: Taalscreeningsinstrument KOALA

NS Share

Door de wind, door de regen

twee mensen onder een parapluAls we naar buiten kijken, dan is het duidelijk herfst: regen, wind, kou ... Het ideale moment om een thema uit te werken rond het weer! Hier vind je alvast inspiratie om met je paraplu in de aanslag rond wind en regen te werken. ☔

Beeld: Pixabay

NS Share

Eerste hulp bij breuken

cijfers, lat en rekenmachineEen breuk nemen van een getal, gelijkwaardige en gelijknamige breuken is voor heel wat leerlingen Chinees. Hulpfiches, werkblaadjes en escaperooms helpen je om de leerstof rond breuken naar hun leefwereld te vertalen 🧠✏️. 

Beeld: Pixabay

PE Share

Alles over jouw gemeente

stadhuisWat is een burgemeester? Wat doet een schepen? Hoe werkt politiek in de gemeente? Dit werkboekje en de filmpjes geven op een laagdrempelige en duidelijke manier uitleg over alle aspecten van een gemeente.

Beeld: Pixabay

PE Share

Vertellen over de vakantie

kleine auto op zandZet maandag de vakantie-ervaringen van je leerlingen om in leuke leermomenten. 🌴 Een bingo, vertelkaarten en drama-opdrachten maken die eerste dag na de vakantie net zo leuk als de vakantie zelf! 🎉 

Beeld: Pexels

PE Share

Herdenk Wapenstilstand

klaproos en vlinderOp 11 november staan we stil bij de Eerste Wereldoorlog, een cruciaal moment dat we nooit mogen vergeten. Deze themapagina helpt je op weg om je leerlingen te boeien met dit stukje geschiedenis. 

Beeld: Pixabay

PE SE BUSO ArtE AE Share

Reis door het menselijk lichaam

persoon die anatomie studeert op een tabletMet een VR-filmpje of app om het lichaam in 3D te verkennen, breng je anatomie tot leven in je klaslokaal. Zo maak je de complexiteit van het eigen lichaam behapbaar voor je leerlingen.

Beeld: Pexels

SE Share

Ontwikkel je eigen lettertype

handletterenZelf je eigen lettertype ontwikkelen of experimenteren met de decoratieve initiaal? Aan de slag gaan met typografie geeft je leerlingen een kijkje in de wereld van lettersoorten, handletteren en meer. ✍🏻

Beeld: Pexels

ArtE Share

Zing mee met Sint-Maarten

snoepje met daarop SintKomt bij jou ook Sint-Maarten in plaats van Sinterklaas? 🎁 Eva en Lester maakten dit gloednieuwe lied, voorzien van partituur en begeleidingstrack.

Meer Sint-ideeën voor drama en beeld

Beeld: Pixabay

ArtE Share

Algemeen Aanvullende Vorming

gif AAV zoeken in zoekbalkVolwassenenonderwijs is meer dan taalvakken. Het aanbod voor de vakken van AAV is nog niet zo uitgebreid. Door 'AAV' in te tikken in de zoekbalk krijg je ook nu al resultaten. Deel jouw lesmateriaal en vergroot zo het aanbod voor AAV.

AE Share

Ziek zijn: wat nu?

meisjes dat haar neus snuitDe temperatuur daalt en het aantal zieken neemt toe 🤒. Aan de hand van dit materiaal rond ziek zijn slagen je cursisten er alvast wel in om met hun gezondheidsklachten tijdens een doktersbezoek aan de juiste medicijnen te geraken. 👩🏽‍⚕️

Beeld: Pexels

AE Share

Bewust verbruiken

Verschillende schoolbenodigdheden: kleurpotloden, rekenmachine, schrift, schaarNa drie succesvolle actiedagen over bewust verbruiken in 2020, 2021 en 2022, gaat MOS Vlaanderen samen met heel wat scholen op 24 november 2023 voor de vierde keer op #MissieMinder. Dit jaar staat het thema hebbedingen in de schijnwerpers.

Beeld: Pixabay

NS PE SE BUSO Share

Actualiteit in de klas

iemand die de krant leestIn deze bundel ontdekken je leerlingen hoe actuele informatie op diverse manieren wordt verspreid. Nadien gaan ze actief op zoek naar specifieke krantenartikels om hun begrip te verdiepen.

Meer over actualiteit in de klas

Beeld: Pixabay

BUSO Share