Nieuwsbrief van

Delen is winnen!

Hand van iemand die een badge vasthoudt met 'I'm a winner'

Wist je dat je iedere maand in de prijzen kan vallen door lesmateriaal toe te voegen op KlasCement? Deel jouw lesmateriaal en wie weet staat jouw naam volgende maand in het lijstje met prijswinnaars.

Prijswinnaars van november

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Warmste Week: Opgroeien zonder zorgen

lichtjes

De Warmste Week vindt plaats in Brugge van 18 tot en met 24 december. Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen, het thema van dit jaar. Met deze leermiddelen bespreek je armoede en mentaal welzijn in jouw lessen. 

Zonder zorgen in jouw klas

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Leren tellen in kerstsfeer

kerstballenHoeveel kerstballen zitten in de doos? Zet jouw kleuters aan het tellen in thema kerst. 

Meer wiskundige initiatie in kerstthema.

Beeld: Pixabay

KO Deel

Tijd voor nieuwjaarsbrieven

kind met boekjeIn deze groeibundel verzamelen we nieuwjaarsbrieven voor de allerjongsten. Van traditioneel tot origineel. Heb je zelf nog een tekst? Voeg hem toe aan KlasCement

Beeld: Ben White op Unsplash

KO Deel

Gezellig kerstknutselen

knutselgerief in kerstthemaEen kerstsleutelhanger printen in 3D, grappige kerstelfjes tekenen, kerstkaarten ontwerpen ... Het zijn enkele sprankelende knutselideeën die je klas in een feestelijke sfeer onderdompelen. 🎄✨

Beeld: Pixabay

LO Deel

Online spelling oefenen

jongen aan computerSpelling saai?! Niet met deze boeiende online oefeningen. Hiermee verbeteren je leerlingen hun spellingvaardigheden zelfstandig én op een leuke manier.

 

Beeld: Thomas Park op Unsplash

LO Deel

Rekenen met geld

geldbriefjesTransformeer je klas in een bruisend winkelcentrum! 💸 Met deze werkblaadjes en winkelspelletjes tellen je leerlingen geldbedragen en geven ze wisselgeld terug. Voor je het weet zijn het echte winkeliers.

Beeld: Pixabay

LO Deel

Ga voor gezond!

gezond eten op een satéstokjeIs gezonder eten een van de goede voornemens voor het nieuwe jaar van jouw leerlingen? Via dit leerpad leren ze hoe ze een gezonde maaltijd samenstellen en bereiden en hoe ze voedingsmiddelen correct bewaren. 🥗

Beeld: Pixabay

SO Deel

Ontdek leuke STEM-projecten en -spelletjes

kleine robotIn dit spel, gebaseerd op het gezelschapsspel Codenames, herhalen jouw leerlingen enkele STEM-begrippen. Op de themapagina vind je nog meer inspiratie voor STEM-projecten voor het secundair onderwijs.

Beeld: Pixabay

SO Deel

Wokwi: website voor microcontrollers

legomannetje op microcontrollerHet gebruik van microcontrollers maakt je programmeerlessen aanschouwelijker en praktischer. Met Wokwi doe je hands-on simulaties gewoon in je browser. Als dat je leerlingen niet aanmoedigt om technologie te gebruiken!

Beeld: Pixabay

SO Deel

Leren luisteren met video

man die zijn hand achter zijn oor plaatstVragen bij een filmpje zijn altijd een leuke manier om de luistervaardigheid van je leerlingen te versterken. Kijk naar deze video die werd opgenomen met verborgen camera in een kapsalon waar een slechte stagiaire de boel op stelten zet. 💇‍♀️

Beeld: Pexels

SO Deel

Kunstige clicks: online musea

bibliotheekHeel wat musea, bibliotheken en archieven bieden hun materiaal ook via hun website aan. De online ervaring evenaart bijna het keuvelen in de kunstige gangen en brengt je leerlingen via hun laptop in contact met alle vormen van kunst.

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Spitter spetter spater

druppel die in plas water valtSpringen in waterplassen en voetballen als een otter. Onze regenlaarzen haalden we al meer boven dan ons lief was. Veel leerlingen halen daarentegen hun hart op als je werkt rond water.

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Werkwoordenbingo

bingoWie zegt dat leren niet plezierig kan zijn? Maak je klaar voor een taalspektakel met dit bingospel om de vervoegingen van werkwoorden te oefenen

Meer spelend aan de slag met werkwoorden.

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Leerzame kerst in de klas

kerstsfeerLaat het innerlijke kind in jouw cursisten ontwaken en geniet samen van een leerzame kersttijd! 🎄📚 Train lees-, schrijf- en luistervaardigheid en breid de woordenschat uit op feestelijke wijze met deze oefeningen en spelletjes

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Onthul de huishoudhelden in je klas

keukengereiVan spatels tot springvorm: met deze woordenschatkaartjes ontdekken je leerlingen de wereld van huishoudmateriaal. Koken en poetsen hebben straks geen geheimen meer voor hen!

Beeld: Pixabay

BUSO Deel

Veilig in het verkeer

snelwegBereid jouw leerlingen voor op hun theoretisch rijexamen met deze lijst aan maximaal toegelaten snelheden. 🚗 

Aan de slag met verkeerslessen.

Beeld: Pixabay

VWO Deel