Nieuwsbrief van

Zomaar een complimentje

boeket met tekst: deel eens een virtueel bloemetje uit

Geen fijner gevoel dan een oprecht compliment krijgen. Bekeek jij al heel wat leermiddelen op KlasCement? Neem dan even de tijd om een reactie of score te plaatsen bij de bijdragen die je leuk vond of gebruikte. Wellicht tover je zo tijdens een lach op het gezicht van een collega. 

Deel een complimentje uit

Beeld: Ylanite Koppens via Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Bijna paasvakantie!

paaseieren in 6 kleuren

Kleurrijk, verrassend en boordevol potentieel. Paaseitjes hebben meer gemeen met je leerlingen dan je zou denken. Voor je ze beide opeet, kan je grasduinen in deze themapagina rond Pasen.

Geef mij paasinspiratie

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Wandelen in de lente

meisje in een bloemenveldHet warmere weer roept je kleuters naar buiten. De lente ontluikt. Welke dingen zien ze tijdens een wandeling? Ze nemen bloemen en bomen onder de loep. Toch nog een bibberdagje? Bekijk dan knus binnen een filmpje over de lente.

Beeld: Pixabay

KO Deel

Hoeveel paaseitjes tel je?

kind met haasoren en mandje in parkPaaseitjes tellen, ordenen in een matrix, schilderen ... Je kan meer doen rond Pasen dan chocolade eten (al is dat uiteraard het leukste). Klimmen en klauteren, kleur en motief verkennen: zo zijn je kleuters helemaal in vorm om eitjes te rapen. 

Beeld: Pixabay

KO Deel

Leesbingo's en paasganzenborden

lezend kind in bibliotheekSluit de periode voor de paasvakantie af met een levend paasganzenbord of een zoektocht naar paaseitjes. Bezige bijtjes kan je verwennen met een leesbingo die ze al chocolade-etend invullen. 

Beeld: Pixabay

LO Deel

Ik vervoeg, jij vervoegt, hij vervoegt ...

jongetje dat lacht en daarnaast de vervoeging: hij lachteProduceren jouw leerlingen af en toe de gekste werkwoordsvormen? Eerste hulp bij het vervoegen van werkwoorden vind je in dit ganzenbord en in verschillende werkblaadjes en presentaties.

Beeld: StockSnap via Pixabay

LO Deel

Automatiseren online

Cijfers in kleuren met gezichtjesGaat tafeloefeningen oplossen of splitsen nog niet zo snel? Of hebben je leerlingen moeite met vlot optellen en aftrekken? Deze online oefeningen (met feedback) helpen bij het automatiseren.

Beeld: Pixabay

LO Deel

Verkenning arbeidsmarkt

paar schoenen en op de grond drie getekende pijlenWeten je leerlingen al wat ze willen doen na het middelbaar? Zoek met hen in vacatures en toets hun dromen aan de werkelijkheid. Studiekeuzes maken doen ze zelf, maar met deze leermiddelen rond studiekeuzebegeleiding geef je hen een duwtje in de rug. 

Beeld: Pixabay

SO Deel

In stilte genieten

meisje dat vinger voor mond houdtVolledige stilte is een zeldzaamheid. Geluiden zijn constant aanwezig, maar het ontstaan en de voortplanting ervan zijn vaak minder duidelijk. Om zijn leerlingen te stimuleren, gebruikt Bas deze muziekvideo.

Beeld: Pexels

SO Deel

Over actief en passief

leerkracht vooraan in een klasKatrien traint haar leerlingen in het gebruik van het actief en het passief. Ook ervaren ze wanneer de vormen het best passen. Kunnen jouw leerlingen de omzetting in beide richtingen

Beeld: Pexels

SO Deel

Ga jij de uitdaging aan?

een sinaasappelGeert daagt je leerlingen in zijn allereerste bijdrage (!) uit om hun oog-handcoördinatie te testen. Hij doet het zelf voor met een ... sinaasappel. Ook met deze leermiddelen kan je sportief aan de slag. 

Beeld: Pixabay

SO Deel

Piano in de kijker

wereldbol met een piano en een fiets eropOp 27 maart is het Internationale Pianodag en dat op de 88ste dag van het jaar (een piano heeft 88 toetsen dus die link is snel gelegd). De ideale aanleiding dus om de piano extra in de schijnwerpers te plaatsen. 

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Jammen en muziektheorie inoefenen

groepje muzikanten die aan het jammen zijnVia Oefen.be laat je je leerlingen zelfstandig oefenen op muziektheorie, legt Roel je uit hoe je toonafstanden moet berekenen en leren je leerlingen jammen via een leerpad. 

Beeld: Hans Vivek op Unsplash

DKO Deel

Vermijd de paasdip!

man op een iPad op een terrasVoelt het na elke vakantie alsof jouw cursisten het Nederlands wat 'verleerd' zijn? Niet onlogisch: heel wat cursisten spreken amper Nederlands thuis. Zorg ervoor dat hun kennis niet verflauwt en bied hen de mogelijkheid om te oefenen via Oefen.be

Beeld: Pexels

VWO Deel

Dit is een noodgeval

een houten popje dat het andere houten popje reanimeertGoldband zong het al: "Dit is een noodgeval!". Maar wat doe je als je echt hulp nodig hebt? Wat zit er in een EHBO-koffer? Ontdek samen met je cursisten welke gezondheidsapps er zijn en hoe je ze gebruikt. Zo weten ze wat te doen in nood

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Huishoudelijk dagelijks leven

meisje met veiligheidsbril en kuismateriaalHoe maak je je leerlingen zelfredzamer in het huishouden? Leer hen hun eigen potje koken en afval sorteren. Ook lesmateriaal rond groene vingers, een proper huis en verzorgde kledij komt aan bod. Met dit lesmateriaal kan je al een heel eind op weg.

Beeld: Pixabay

BUSO Deel

Kleuren met instructie

kleurpotlodenKoppel een leermoment aan de vele kleurplaten die je leerlingen willen inkleuren. Met Ellens bijdrage differentieer je van een stapsgewijze aanpak, over een instructietekst met kernwoorden tot een volledige tekst die hun begrijpend lezen traint. 

Beeld: Pexels

BUSO Deel