-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Eet jij (te) veel ultrabewerkte voeding?: Audiovisueel lesmateriaal
In deze collectie vind je audio en video voor een les over ultrabewerkte en gezonde voeding. De redactie van Het Archief voor Onderwijs zocht naar sprekend beeldmateriaal en geknipte fragmenten om dit onderwerp voor de klas te brengen. Gebruik de …
VideoNieuw -
STEMOOV: Video
Deze video demonstreert aan de hand van een praktijkvoorbeeld hoe het STEMOOV-model effectief kan worden toegepast in een lessituatie.
VideoLeerkracht, ICT-coördinator -
Warmte- en koelingsproces: Hand-outs
Deze cursus richt zich op het begrijpen en ontwerpen van warmte- en koelingsprocessen. Naast theoretische aspecten behandelt de cursus ook goede en slechte uitvoeringspraktijken.
Het opzet van deze cursus levert je vernieuwde inzichten in ontwerp en …
Downloadbaar lesmateriaalNieuw -
Ice cream challenge: Project productontwikkeling
Een aanvulling op de Ice cream challenge: Een product ontwikkelen van Melanie Tamsin
Met deze lessenreeks van drie lesuren gaan leerlingen in een groep een ijsje bedenken en maken. Ze bedenken een logo, verpakking en een naam. Vervolgens wordt …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Ander -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedingsdriehoek: Cursus
Het is een stukje invulcursus en theorie over de voedingsdriehoek en gezonde voeding. In dit onderdeel wordt de blauwe zone (water) en de donkergroene zone (fruit, groenten en wat je beter meer van eet) uitgelicht.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
OpenStax: Studieboeken
OpenStax biedt gratis studieboeken aan voor alle soorten studenten, waardoor onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar wordt.
Je vindt er boeken voor o.a. de onderwerpen:- boekhouden;
- economie;
- management en marketing; …
WebsiteLeerkracht -
Techniekfestival
Op donderdag 23 mei 2024 verandert Flanders Expo Gent in een bruisende plek vol innovatie en creativiteit. We willen leerlingen verbazen met de nieuwste technologische snufjes en interactieve workshops die de wereld van techniek tot leven brengen. …
Website -
DiabetesPro: Platform en voorlichtingsmateriaal diabetes
DiabetesPro is het magazine en online platform van V&VN Diabeteszorg voor diabetesverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en praktijkondersteuners.
Op deze pagina vind je een overzicht van voorlichtingsmateriaal voor mensen met diabetes …
WebsiteLeerkracht