-
Roomijs maken: Lesplan
Lesplan i.v.m. roomijs maken.
De leerlingen demonstreren hier de aangeleerde keukentechnieken:
- vanner,
- ruban.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Vakantiesalon: Opdracht studiereis
Dit is een opdracht die leerlingen uitvoeren wanneer ze het vakantiesalon (individueel) bezoeken.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Hotelreceptie: Terminologie oefenen
Deze oefening is gemaakt om de room status terminologie van een hotelreceptie in te oefenen.
De bedoeling is de specifieke room status term met de juiste verklaring ervan te linken.
De tweede bladzijde van dit document bevat de …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (11)Student (lerarenopleiding) -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Gemeenschapsrestauratie: Begrippen en beheer
Deze syllabus behandelt verschillende onderdelen van het beheer in de grootkeuken.
Een overzicht:
- Beheer van de gemeenschapsrestauratie
- Financiële aspecten in de gemeenschapsrestauratie
- Kostenbegrippen
- Boekhouding versus …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Preventieadviseur, … - Beheer van de gemeenschapsrestauratie