-
Solliciteren: Do's en don'ts
Opdracht over de do’s en dont’s bij het solliciteren.
Je weet het: een eerste indruk kun je maar één keer maken. Die eerste indruk is dus zó belangrijk. Hij bepaalt of iemand met je wil samenwerken of niet. Waaraan …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht, Directie -
Van graan tot brood: Webquest
Via deze webquest leer je de weg die graan doorloopt om tot bij de bakkers terecht te komen.
Er zijn opdrachten over:
- graansoorten;
- productie van bloem;
- gluten;
- de weg van graan tot brood.
Interactieve oefening (8)Student (lerarenopleiding) -
Chocopasta maken: Recept
Receptuur en werkwijze voor het vervaardigen van chocopasta.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Brood: Invuloefening
Invuloefening i.v.m. de wetgeving rond brood. Volgende items worden besproken:
- Warm brood snijden een goed idee ?
- Hoeveel rogge moet er in roggebrood ?
- Aan welke vereisten moet een broodzak voldoen ?
- Hoeveel moet een brood volgens de wet …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht, Directie -
Geschiedenis van ons voedsel: Bundel
Oplossingenbundel i.v.m. de geschiedenis van ons voedsel.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Wit brood: Lesidee
Lesvoorbereiding voor het geven van een praktijkles brood en banketbakkerij i.v.m. wit brood.
Downloadbaar lesmateriaal (4)School/onderwijs -
Brood en banket: Symbaloo
Symbaloo met interessante links voor leerkrachten (en leerlingen) brood en banket.
Website (4)Leerkracht -
Werkplaatsinrichting en werkplaatsorganisatie: Herhalingsvragen
Herhalingsvragen voor de cursus werkplaatsinrichting en werkplaatsorganisatie.
Downloadbaar lesmateriaal (3)School/onderwijs -
Werkplek inrichten: Planning en organisatie
In dit document vind je het hoofdstuk Planning & Organisatie, met meer informatie over het inrichten van je werkplek.
De leerlingen lossen de opdrachten op. Ze lossen de vragen op in het blauw, volgens hun persoonlijke ervaring(en) op school …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie -
Techno boulangerie: Bakkerijtechnieken
Franstalige site over verschillende vormen en soorten brood, de geschiedenis van het brood, soorten bloem...
De informatie is steeds ondersteund door video's, afbeeldingen en uitleg. Je vindt er ook fiches met recepten en stappenplannen.
WebsiteLeerkracht -
Verkopen in een winkelruimte op school: Invuloefening
(Invul)oefening : Hoe verkoop je producten in een winkelruimte brood- en banketbakkerij, chocolaterie ?
Groepswerk (drie à vijf pers) : Hoe verkoop je producten in een winkelruimte brood- en banketbakkerij, chocolaterie.
Opdracht: …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Voorraadbeheer: Oefenreeks
Oefeningen voorraadbeheer a.d.h.v. enkele recepturen bakkerij.
De leerlingen gebruiken hiervoor het Word-bestand in combinatie met de Excelsheet.
De leerlingen maken een prijsberekening.
Op deze manier kan je de leerlingen individueel evalueren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie